India 2010

Néhány hónappal ezelőtt kezdtük el tervezgetni az indiai utazást. P. Judit egy évvel ezelőtt azt mondta, hogy szeretné meglátogatni majd ősszel egy ismerősét, barátját Varanasiban, aki karitatív munkát végez. Gondoltam, miért ne nézhetném meg én is, így kósza ötletként megfogalmazódott bennem, hogy esetleg én is vele tartok (ugyan voltam már két alkalommal Indiában, de szívesen visszamegyek). Aztán később azt mondta P. Judit, hogy ősszel szeretne menni. Ez már tűnt annyira konkrétnak, hogy idén tavasszal megkérjem, hogy az őszi indulást tegyük át nyárra és akkor én is el tudnék menni. Ajánlatom nyitott fülekre talált, így hát kezdődhetett a repülőjegy vásárlás. A repülőjegyek megvásárálása után be kellett szerezni a szükséges oltásokat. (Ez az esetemben az oltóközpont egyszeri, míg P. Judit esetében háromszori felkeresését jelentette. Nekem kevesebb oltás kellett, mert már többször jártam olyan helyen, ahová oltások kellenek, de P. Juditnak még nem voltak, így neki mintegy 80.000 Ft volt a teljes oltáscsomag, a különös módon beszerezhető Malarone – malária megelőzésére és kezelésére szolgáló készítmény – beszerzésével együtt).

Augusztus 2-án indulunk Delhibe. Több, mint három hetet leszünk Indiában, ezért viszonylag nagy utazást tervezünk (tisztában vagyunk vele, hogy Indiában a tervek gyakran módosulhatnak, ezért kellő óvatossággal kezeljük a rendelkezésünkre álló időt az útiterv kialakítása során).

Szóval augusztus 3-án, hajnalban érkezik meg a gép Delhibe. Terveink szerint a repülőtérről rögtön kimegyünk a vonatállomáshoz, ahonnan néhány óra múlva indul a vonat Agrába. Agra után Varanasi felé veszük az irányt. Varanasiban eltöltünk néhány napot és az időjárás, valamint a nepáli aktuális politikai helyzet függvényében Nepálba, Kathmandu-ba indulunk. Amennyiben érdemes és lehetséges Nepálba menni, akkor néhány napot Nepálban töltünk, majd onnan ismét visszatérünk Indiába: Kalkutta felé vesszük az irányt. Kalkuttában megpróbálunk fapados repülőjegyet venni az Andaman szigetekre, Port Blairbe. Nikobar és Andaman több mint 500 szigetből áll, melyek közül igen sok még mindig törzsi terület, s védett. Terveink között szerepel Kalkutta és a tigris rezervátum megtekintése is, ahonnan legkésőbb augusztus 21-én el kell indulnunk Delhi felé, mert 24-én indul a gép Budapestre.

Az indulás előtt azonban van még egy hétvégénk, melyet pihenéssel kellene tölteni. Ugyan idén is terveztem a Balaton átúszását, azonban az előző hétvégén a rossz idő miatt elmaradt, most pedig azt írták a www.balaton-atuszas.hu -n, hogy szombaton döntenek arról, hogy megrendezik-e az eseményt vasárnap. Ezért idén számomra kimarad a Balaton-átuszás, de talán az Indiai út pótolhatja a kiesett élményt.

2 Responses to India 2010

  1. Kenyeres László says:

    Jó utat és fogantatást kívánok:)!

  2. Benkő Emese says:

    Én már várom az első híreket. 🙂

Vélemény, hozzászólás?